Milyen előnyei vannak az infraszaunának?

Az infrakabin nagyszerű megoldás azoknak, akik valamilyen okból nem látogathatják a hagyományos szaunát.

A legtöbb infraszauna környezetbarát természetes fából készül, mivel felmelegítve speciális anyagokat – fitoncideket – bocsát ki. A környezetbe kerülve azonnal elpusztítják a káros baktériumokat, gombákat és mikrobákat anélkül, hogy a legkisebb esélyt is adnék, hogy bejussanak a szervezetbe.

A kabin belsejében több infravörös jeladó található. Hullámokat hoznak létre, amelyek 40 mm mélységig képesek behatolni a testbe, felmelegítve az ember felhámját, ízületeit, izmait és belső szerveit. Az ilyen erős hőhatás ellenére az infravörös sugarak csak a testre hatnak, intenzíven felmelegítve azt. A kabinban a levegő hőmérséklete eléri a maximum +50-60 celsius fokot, ami lehetővé teszi, hogy a bent tartózkodó személy könnyen elviselje ezt az eljárást.

Infraszauna: jótékony hatások a szervezet számára

Az IR szauna rendszeres látogatása jótékony hatással van az emberi szervezetre, erősíti az immunrendszert és fiatalító hatást fejt ki. Az infravörös hullámok erősítik az ereket, eltávolítják a káros méreganyagokat és javítják a vérkeringést a szervezetben.

Az infravörös sugarakkal végzett szisztematikus kezelés csökkenti a szívinfarktus, a trombózis és a stroke kockázatát. Javítja a szívizomzat munkáját, fokozza az agy oxigénellátását, ami hozzájárul az agyműködés javításához és a jó memória javításához.

Az infraszauna előnyei már az első percekben érezhetőek a kabinban: emelkedik a testhőmérséklet, természetes izzadás és tisztulás következik be. A legtöbb kórokozó mikroba elpusztul, az immunrendszer védekező funkciói javulnak. A szervezet erőt és egészséget nyer, ami segít aktívan ellenállni a megfázásnak, különösen az akut légúti fertőzések és az influenza téli járványai idején.

Az emberi idegrendszer jelentősen megerősödik: az infravörös sugarak enyhítik a mentális stresszt, hozzájárulnak a pozitív hangulathoz, az optimizmushoz és a nyugalomhoz. Megszűnik az idegi feszültség, a stressz, az álmatlanság és a depresszió. A nap folyamán felgyülemlett fáradtság távozik, a test telítődik energiával és egészséggel, és javul a szexuális aktivitás.

Az infraszauna előnyeit az edzés utáni felépülési időszakokban észlelték. A sebgyógyulási folyamatok felgyorsulnak, a sérült ízületek és lágy szövetek gyorsan regenerálódnak. A fájdalomérzet gyorsan enyhül, a migrén eltűnik, az ember általános jóléte javul.

Az infraszauna különösen hasznos azoknak, akik aknétól és dermatitisztől szenvednek. A kabinban való tartózkodás során a pórusok intenzív kitágulása következik be, ami elősegíti a méreganyagok és zsírdugók eltávolítását. A bőr azonnal megtisztul, egészségessé válik, természetes színe és rugalmassága visszaáll.

Infraszauna fogyásért

Az infraszauna előnyei az immunrendszer erősítése és a szervezet helyreállítása mellett a kozmetikai hatásában és a túlsúly elleni küzdelemben rejlenek. Már egyetlen edzés az IR kabinban tíz kilométer futással egyenértékű – a megnövekedett vérkeringés és a jól koordinált anyagcsere lehetővé teszi a zsírégetést a problémás területeken.

A bőr megjelenése jelentősen javul: a “narancsbőr” eltűnik, rugalmassága nő. A narancsbőr által érintett testrészek simává válnak, és néhány kezelés után egy nő sima, egészséges bőrrel büszkélkedhet, a megereszkedettség legkisebb jele nélkül. És ha az IR eljárásokat testmozgással és diétával kombinálja, mindössze 2-3 hónap alatt fogyhat és csodálatos hatást érhet el.

Infraszauna gyerekeknek

Az orvosok egyöntetűen azt mondják, hogy az infraszauna nagyon hasznos a szervezet számára. Azonban annak érdekében, hogy nyugodtak legyünk gyermekei egészségével kapcsolatban, egy ilyen eljárás elfogadása előtt kötelező konzultálni egy gyermekorvossal. A helyzet az, hogy a gyermek bőre vékonyabb, mint egy felnőtté, és a hőátadás szabályozási képessége kissé csökkent. Ezért a baba által az infraszaunában eltöltött időt 10-15 percre kell csökkenteni.

Az infraszauna erősítő hatással van a gyermek immunitására, megkeményedik, szervezete fokozottan ellenáll a megfázásnak. A speciális himalájai só kályhával felszerelt infraszauna különösen a gyermekek számára hasznos. Emlékeztetni kell arra is, hogy a gyermek csak pamut kopenyben tartózkodhat az infravörös kabinban.

A kabin hasznos tulajdonságai

A közölt információk elemzése után a következő következtetéseket vonhatjuk le az infraszauna előnyeiről:

  • Az IR kabin hatékonyan gyorsítja az anyagcserét, ami sok helyzetben nagyon pozitív eredményt ad.
  • A szaunában végzett eljárások kitágítják az ereket és javítják a vérkeringést, ami lehetővé teszi a sejtek hatékony táplálékkal való telítését.
  • Az eljárás során a tejsavat eltávolítják az izmokból, ami segít csökkenteni a fájdalmat az edzőteremben végzett edzés után.
  • A megfázás első jeleinél az IR-kabin megakadályozza az akut betegség kialakulását.
  • Radculitisben és osteochondrosisban szenvedő betegek ízületi fájdalmai esetén az infrakabin lehetővé teszi az ízületi aktivitás helyreállítását.
  • A testsúly csökkentést célzó összetett eljárások során az infraszauna hatékony eredményeket mutat, mivel lehetővé teszi a felesleges víz eltávolítását a szervezetből.
  • Mivel az infrakabin vérkeringése jelentősen javul, a szívizom munkája jelentősen javul.
  • Ezenkívül az aktív vérkeringés lehetővé teszi a szervek és rendszerek oxigénnel és táplálkozással való feltöltését.

Még szintén kedvelheted