Mindannyiunknak vannak problémáink az életben. Ha ezeket nem tudjuk megoldani, akkor folyamatosan nyomaszt bennünket a háttérben. Ez egyfajta hipo stressz reakciót válthat ki, ami „sunyi” módon a háttérben kikezdheti az egészségünket hosszú távon, idővel fizikai tüneteket is létrehozva.

Információt könnyen találunk pár perc alatt az interneten, de honnan tudjuk, hogy azok hitelt érdemlőek-e? Ha benne vagyunk egy problémában, mi alapján tudunk objektív döntést hozni?

Az online life coaching pontosan arról szól, hogy egészséges -pszichológiai, pszichiátriai problémákkal  nem rendelkező -, embereknek segítsen megoldani a problémákat. Nem véletlen, hogy ezt az üzleti életben is alkalmazzák business és executive coaching keretein belül.

Fejlődni, erősebbnek lenni öröm

Mi döntjük el, hogy mit hozunk ki az életünkből. Ahogyan a sportban is egy hatékony edző nagyon motiváló erőt jelenthet a számunkra, ugyanígy egy life coach szintén hatalmasat lendíthet előre önismereti fejlődésünk területén.

Ezáltal a problémák tulajdonképpen segítenek abban, hogy elmélyüljön az önismeretünk. A life coach pedig megfelelő kérdésekkel, ítélkezésmentesen, jó hangulatban elősegíti ezt a folyamatot.

A hiteles online life coach megéli azt, amiről beszél, bár mindenkinek magához képest kell a legtöbbet kihoznia saját magából.

Nagyon sokat segít, mikor valaki, kívülálló ráébreszt a lehető legjobb megoldásra, mely során sokkal energikusabbá, lelkesebbé válhatunk és elképzelhető, hogy több időnk marad, ugyanis nem kell többé, hogy a probléma és annak megoldására tett kísérlet vigye el a drága időnket. 

Emellett a jó online life coach motivál is bennünket, így óriási erőhöz juthatunk általa. Ez az erő valójában bennünk van, de a megfelelő szakember segít előhozni belőlünk mindezt. 

Sokkal jobb érzés, mikor megfelelő kérdéstechnikával rávezetnek bennünket a legjobb megoldásra, de azt mi magunk találjuk meg és nem készen kapjuk meg a megoldásokat. Erről szól a life coaching. Véleménye mindenkinek van, de nem biztos, hogy mindegyik irányadó számunkra. Nekünk a saját igazunkat kell megtalálnunk, ami mellett teljes vállszélességgel ki tudunk állni. Ehhez néha kell egy kis támogatás, megerősítés, iránymutatás.  Ezáltal nem ragadunk bele egy-egy élethelyzetbe, ami esetleg elmélyít bennünk nem kívánt rossz érzéseket, akár felerősítve egyfajta kudarcélményt. 

Íme, Keresztes Attila, egy online life coachinggal foglalkozó szakember elérhetősége, aki közel 400 nyilvános pozitív ajánlással rendelkezik és nagyjából 800 cikke található meg a honlapján, írásai szakmai, pszichológiai, orvosi  lapokban is rendszeresen megjelennek.