Keresőoptimalizálás és prémium linképítés

Vállalkozásunk és online megjelenésünk javításának érdekében számos dolgot tehetünk. Ahhoz, hogy minél több ember találjon meg minket és minél több emberhez jussunk el, csupán néhány apró dologra van szükségünk.

Ezek igen alapvető és egyszerű dolgok, mégis annál fontosabbak. Ha azt szeretnénk, hogy a lehető legtöbb ember kattintson a mi weboldalunkra, a keresési találatok között minél előkelőbb helyre kell kerülnünk. Az internetezők nagyrésze csak az első oldalon megjelenített találatokat olvassa, így, ha mi nem itt szerepelünk, akkor rengeteg potenciális látogatótól esünk el. Ezeket a feladatokat segíti elő a keresőoptimalizálás és a prémium linképítés.

Hogyan kerüljünk előre?

Vannak bizonyos szabályok egy weboldal készítésével kapcsolatban, amiket, ha követünk, nagy eséllyel kedvező helyre kerülünk a találatok között. Mivel az interneten történő kereséskor bizonyos kulcsszavakra keresünk rá, mint például medence ásás így érdemes oldalunkat néhány ránk jellemző kulcsszó köré építeni. Ebben segít a prémium linképítés.

Ha a keresőmotorok azt látják, hogy a keresett szó a mi oldalunkon elég gyakran előfordul, akkor releváns találatnak fog észlelni bennünket és előre sorol. Ha viszont nem igazán szerepel oldalunkon a keresett szó, akkor csak hátrébb kapunk helyet vagy egyáltalán fel sem hoz a találatok között. Ezt a folyamatot keresésoptimalizálásnak hívjuk, azaz, hogy weboldalunkat egy bizonyos téma köré építjük fel és azon belül pedig néhány kulcsszó köré. A prémium linképítés pedig a hasznos eszközt szolgáltatja hozzá.

Keresőoptimalizálás okosan

Összességében nem egy bonyolult dolog elérni, hogy oldalunk tartalma optimális legyen, de egy-két jótanács mégis jól jöhet. Elsősorban keressünk körülbelül 3-5 olyan szót, amire azt szeretnénk, hogy feldobja oldalunkat.

Ha ez megvan az oldalunkon megjelenő szöveget eköré a néhány szó vagy kifejezés köré kell felépítenünk úgy, hogy ne nagyon szerepeljenek szóismétlések benne. Habár a gépek csak a szavak gyakoriságát figyelik, az olvasók szeretnének értelmes tartalmat olvasni, így nem elég, ha csak ötvenszer leírjuk a kiválasztott kulcsszavakat. A keresőoptimalizálás, a SEO ennél sokkal több.

Törekedjünk arra, hogy érdekes dolgokról írjunk, amik lekötik az olvasót, így az több időt tölt oldalunkon. Ne tűzdeljük tele reklámmal a felületünket és lehetőleg törekedjünk a szép megjelenésre, ezek ugyanis mind-mind látogató csalogatók. Ha egy adott személy sok időt tölt oldalunkon, az algoritmus kedvelt oldalnak fogja érzékelni és előszeretettel fogja ajánlani másoknak is. Ezzel pedig tökéletesen elérjük a SEO céljainkat. Ezután már csak az a kérdés, hogy mennyi a keresőoptimalizálás ára.

Még szintén kedvelheted