Lorenzo M. egy olyan fialatember, aki a kortársaihoz hasonlóan élvezi, ha beutazhatja a világot. Ilyenkor új kultúrákat és tájakat fedezhet fel, amelyekkel tágítani tudja az ismereteit. A sokszor hosszú kirándulások megszervezéséhez és lebonyolításához azonban biztos anyagi forrásra van szüksége.

Ezért, amikor legutóbb egy három hónapos útra indult volna, a barátai tanácsára albérlőt keresett az agglegény lakásába. A hirdetés feladását követően már meg is csörrent a telefonja, a vonal túlsó végén pedig egy szimpatikus nő érdeklődött az ingatlan iránt.

Nem szabad bedőlni a látszatnak

A hölgy, Lorenzo elmondása szerint nagyon kedves volt és végig arra épített, hogy bizalmat alakítson ki a férfiban. Intelligensnek, okosnak és világlátottnak tűnt- vallotta be a fiatalember. Egy dolog miatt azonban mégis haladékot kért tőle. Lorenzot elbizonytalanította, hogy nem kapott pontos választ arra, miért is szeretné a lehetséges jelölt ilyen rövid időre kivenni az albérletet. A férfi más érdeklődőkkel is beszélt, de miután egyik sem nyerte el a tetszését, úgy döntött, visszahívja a nőt.

A hölgy nagyon örült, Lorenzoban azonban újabb kételyek támadtak, amikor kiderült, újdonsült albérlője külföldről érkezne. Mivel azonban a nő szinte azonnal átutalta neki a három havi albérletdíjat, elhessegette magától a negatív gondolatokat. A szerződést még azelőtt sikerült megkötniük, hogy Lorenzo elutazott volna. A férfi az indulásig hátra levő néhány napot az egyik barátjánál töltötte. Itt érte utol őt az ingatlankezelő cég munkatársa, akitől egy igen különös levelet kapott. Az ügyintéző az aggodalmáról számolt be Lorenzonak, a szomszédok ugyanis különös alakokat figyeltek meg a lakás körül.

Lorenzo úgy gondolta, jobb, ha személyesen jár utána a dolgoknak, ezért hazalátogatott. A lakása ajtajában egy idegen férfi fogatta, de ami ennél is megdöbbentőbb volt, hogy erotikus kellékek hevertek szinte mindenhol és a szobákban több lengén öltözött férfi tartózkodott. Lorenzo azonnal kérdőre vonta a nőt, majd a hatóságok felé fordult. A nő hiába nyitott illegális bordélyházat a fiatalember otthonában, a törvények nem tették lehetővé a kilakoltatást. Lorenzo ugyanis hibát vétett azzal, hogy nem jelezte a szerződésben, mely tevékenységek tiltottak a lakásában.