kijelzővédő fólia

Ha eltört az iPhone 13 üvegfólia készülékünkön, akkor örüljünk! Ez igazán nagy szerencse, mert azt jelenti, hogy megvolt a megfelelő védelem, és nem a kijelző ment tönkre. Ezek után már csak két teendőnk van, az egyik, hogy eltávolítsuk a sérült fóliát, majd feltegyük az újat!

A cserére azért van szükség, mert részben balesetveszélyes a törött fólia, valamint azért, mert a törött üvegfólia a továbbiakban már nem jelent védelmet készülékünknek.

Hogyan vegyük le az üvegfóliát?

Lehetőleg minél hamarabb fogjunk neki az eltávolításnak. Tegyük a készüléket egy asztalra, és kezdjük el melegíteni a kijelzőt egy hajszárítóval. A legalacsonyabb hőfokra állítsuk a hajszárítót, és közben a kezünkkel fogjuk a készüléket. Így folyamatosan érezhetjük a hőmérsékletet, és nem fog túlhevülni a telefon.

Ez a melegítés abban segít, hogy fellazítja a ragasztót, ami így könnyebben eltávolítható. Általában egy perc melegítés elegendő szokott lenni.

Valami lapos, merev eszközzel próbáljunk meg óvatosan a képernyő és a fólia közé nyúlni, és szétválasztani. Erre a célra remekül használható egy lejárt bankkártya, vagy egy pontgyűjtő kártya.

A fellazítással folyamatosan és egyenletesen haladjunk a szélektől a közepe felé. Érzéssel nyomjuk egyre jobban előre a kártyát. A fólia hamarosan megadja magát.

Üvegfólia felrakása

Ha már levettük a sérült fóliát, akkor fel kell tennünk egy újat. Ehhez nézzük meg, hogy hogyan történik egy Samsung Galaxy A13 üvegfólia      felhelyezése.

Az első mindenképp egy alapos zsírtalanítás, tisztítás, por- és szöszmentesítés. Ha nem távolítunk el minden szennyeződést a kijelzőről, akkor az a fólia alatt fog maradni. A legjobb eszköz erre egy mikroszálas törlőkendő, ami semmiféle szöszmöszt nem hagy maga után.

Ha kaptunk spray-t is a felhelyezéshez, akkor ezzel alaposan fújjuk be az üvegfólia mindkét oldalát, nedvesítsük át alaposan, nehogy a művelet közben megszáradjon.

Gyengéden, odafigyelve helyezzük rá a kijelzőre, majd a dobozban lévő segédeszközzel lassan szorítsuk ki a folyadékot középről kezdve, a szélek irányába. Közben a fólia ne mozduljon el.

A biztonságos megtapadáshoz legalább fél óra száradás szükséges, de érdemes inkább az esti órákra időzíteni a felhelyezést, hogy éjszaka legyen ideje jól megtapadni.