wine glasses on table tops

Nem működhetne a munkahelyek, iskolás, idősotthonok vagy a menüztetés a nagykonyhák nélkül, ezek a helyek máig a napi többszöri étkezések gerincét jelentik Magyarországon. Míg egy a la carte étterembe ritkábban jutnak el a magyarok, a többségük legalább délben felkeres egy menzát.

Az ilyen ipari konyhák működtetésére azonban szigorú szabályok vonatkoznak, a nagykonyhai berendezések számára sokféle rendelet és előírás szabályozza, mikor felelnek meg egy ilyen helyen. Ezek megsértése nem csak súlyos pénzügyi következményeket vonhat maga után, de az adott ipari konyha akár ideiglenesen vagy véglegesen is elveszítheti a működési engedélyét.

Miért van szükség rozsdamentes asztalok felhasználására?

A rozsdamentes asztalok nagyon fontos szerepet kapnak az ipari konyhákban, mivel számos művelet elvégzéséhez szükségesek. Legyen szó az ételek megtisztításáról, feldarabolásáról vagy egyéb feladatról, ezeken a felületeken végzik el őket. Ugyanez igaz a cukrászdákra is, ahol a márvány mellett a rozsdamentes asztal az egyik legtöbbet igénybe vett eszköz.

A rozsdamentes asztal egyik fő előnye maga az anyaga, mivel ez a fémtípus nem rozsdásodik, nem málik, így nem szakadnak le belőle olyan részecskék, mint a kezeletlen vas felületekről. Mivel eléggé kemény, ezért biztonságosan lehet vágni rajta, és nem képződnek olyan mélyebb karcok sem, melyekben megülnének a szennyeződések.

Egy rozsdamentes asztalt sokkal könnyebb takarítani is, és sokkal kevésbé érzékeny az agresszívabb fertőtlenítőszerekre is. Az ételmaradékok maradéktalanul lemoshatók róla, így viszonylag rövid időn belül rendet lehet tenni a felületen.

A rozsdamentes asztalok több típusban is rendelkezésre állnak. Vannak olyan modellek, melyeknek csak a munkafelülete rozsdamentes, míg a lábai nem. Léteznek olyanok is, amelyek minden egyes eleme ebből az anyagból van. Végül pedig vannak olyan típusok is, amelyeknél a fal mentén egy felhajtás véd a felfröccsenés és szennyeződések ellen.